تحولات منطقه

طبق تحقیقاتی که در مورد ایجاد توانایی یادگیری در انسان‌ها انجام شده است، ۵۰ درصد توانایی ما برای یادگیری در ۴ سالگی و ۳۰ درصد دیگر در سن ۸ سالگی ایجاد می‌شود.

همه چیز درباره آموزش زبان به کودکان / اول نوزاد را از پوشک بگیریم یا آموزش زبان به او را آغاز کنیم؟
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

تکتم شریفی نژاد- خبرنگار تحریریه جوان قدس : امروزه زبان انگلیسی پرکاربردترین زبان‌ دنیاست؛ به طوری که مطابق آمارها زبان اصلی ۵۳ کشور و زبان اول ۴۰۰ میلیون از افراد جهان به شمار می‌رود. در حال حاضر زبان رسمی اینترنت و ساده‌ترین زبان دنیا شناخته می‌شود؛ علاوه بر این‌ها، تقویت تمرکز، افزایش هوش‌ و خلاقیت کودکانی ‌که به چند زبان مسلط هستند، بسیاری از پدر و مادرها را به آموزش اصولی به فرزندانشان مشتاق‌تر می‌کند.

زودتر از ۴ سالگی آغاز کنید

با اینکه بسیاری از افراد آگاه در زمینه آموزش معتقدند همان‌طور که کودکان از زمان نوزادی تا حدود ۲ سالگی تنها به وسیله شنیدن و تشخیص آوای کلمات، آماده صحبت کردن به زبان مادریشان می‌شوند، والدین می‌توانند با انجام کارهای ساده‌ای از جمله پخش ترانه‌های انگلیسی در منزل، بذر یادگیری زبان انگلیسی را حتی در ذهن کودکان زیر یک سالشان بکارند.

طبق تحقیقاتی که در مورد ایجاد توانایی یادگیری در انسان‌ها انجام شده است، ۵۰ درصد توانایی ما برای یادگیری در ۴ سالگی و ۳۰ درصد دیگر در سن ۸ سالگی ایجاد می‌شود. به همین دلیل است که بسیاری از متخصصان سن ۳ سالگی را برای شروع آموزش اصولی زبان دوم پیشنهاد می‌دهند. در مطالعه دیگری که روی ۱۷ هزار کودک انگلیسی تحت آموزش زبان فرانسوی صورت گرفت، مشاهده شد کودکانی که از ۱۱ سالگی شروع به یادگیری کرده‌اند، در مقایسه با افرادی که از حدود ۸ سالگی آموختن زبان را کلید زده‌اند، در آزمون‌ها بهتر عمل می‌کنند. یکی از دلایل این موضوع را می‌توان سخت‌کوشی و پیگیری جدی‌تر کودکان در این سن دانست. تاثیر سن بر کیفیت یادگیری بسیار حائز اهمیت است، به عنوان مثال افراد زیر ۱۵ سال راحت‌تر و دقیق‌تر به لهجه زبان جدید مسلط می‌شوند و پس از مدتی می‌توانند دقیقا مثل مردم بومی آن کشور صحبت کنند.

مواظب "تغییر کد" باشید

طی شروع یادگیری در سنین پایین، خطاهایی هم ممکن است رخ دهد که جای نگرانی نخواهد داشت و با واکنش‌های صحیح قابل رفع است؛ معمولاً کودکانی که دو زبان را یاد می‌گیرند، کلماتی از یک زبان را با زبان دیگر ترکیب ‌می‌کنند. به این اتفاق “تغییر کد” یا “اختلاط کد” می‌گویند که تمام افراد درگیر با  که با دو زبان با آن مواجه می‌شوند با این مسئله مواجه‌ هستند. البته ممکن است با نظریاتی مواجه شوید که “تغییر کد” را نهی می‌کنند و آن را مانعی برای پیشرفت زبان کودکان می‌دانند. اما همه افراد دو زبانه (بدون توجه به سن) هر از گاهی با تغییر کد یا اختلاط کد مواجه می‌شوند، که به معنی اختلال زبانی یا سردرگمی نیست. معمولاً کودکانی که دو زبان را یاد می‌گیرند، کلماتی از یک زبان را با زبان دیگر مخلوط ‌می‌کنند. کودکانی که در سنین پایین شروع به یادگیری می‌کنند با رسیدن به سن چهار سالگی بهتر متوجه می‌شوند که در هر موقعیت از کدام زبان استفاده کنند اما اگر درگیری با این خطا شدت بگیرد، لازم است والدین به توسعه واژگان کافی در زبان مادری و زبان دوم کمک کنند. با این روش فرزند می‌تواند به جای تعویض کد، برای ادامه مکالمه در یک زبان تلاش کنند.

چند راهکار ساده

در ادامه این مطلب قصد داریم به روش‌هایی ساده، کاربردی و اصولی برای آموزش خانگی به کودکان بپردازیم.

۱_ ابتدا باید علاقه فرزند را به یادگیری زبانی دیگر تشویق کنیم؛ به طوری که قانع شود که این کار برای او مفید و جذاب است. با این کار چالش‌ها و سختی‌های مسیر یادگیری کمتر احساس می‌شود.

۲_ نکته بعدی مقرر کردن زمان‌های یادگیری در طول روز یا هفته است. ذهن کودک باید به‌ طور منظم این فرآیند را بپذیرد اما یادتان باشد از سخت‌گیری بی‌مورد خودداری کنید تا فرزندتان میلش را به این روال از دست ندهد.

۳_ زمان آموزش نباید خیلی طولانی باشد چون کودکان بعد از ۵ الی ۷ دقیقه درس خواندن تمرکزشان از بین می‌رود. برای همین هر چند دقیقه باید به آن‌ها استراحت بدهیم تا تمرکزشان برگردد.

۴_ شما الگوی فرزندانتان هستید! اگر کودک، شما را علاقه‌مند و در حال مطالعه مبحثی که سعی در آموزش آن به او را دارید نبیند، عموما نمی‌تواند با آن موضوع ارتباط خوبی برقرار کند؛ پس با فرزندتان آموزش ببینید، مشتاقانه کشف کنید و با هم پیش روید.

۵_ از بهترین روش‌های آموزش به کودکان خردسال، نگاه کردن انیمیشن، گوش کردن، تمرین و تکرار ترانه‌ها یا داستان‌های کودکانه با همراهی یک بزرگ‌تر است.

۶_ سعی کنید بخشی از صحبت با فرزندتان را در طول روز به مکالمه انگلیسی تبدیل و در موقعیت‌های مختلف کلمات و اصطلاحات جدید را با او تمرین کنید.

تمامی این کارها نیازمند صبوری و همراهی والدین با کودک است و اگر به درستی و در زمان مناسب انجام شوند، قطعا نتیجه آن مطلوب خانواده و در آینده مورد رضایت فرزندتان خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.